2022| De Jochies | mailto: info@de-jochies.nl | | Tel: 06 23 96 70 56
BvB
De Jochies Entertainment en thematheater
In de theatervoorstelling Onbegrepen over dementie spelen De Jochies een aantal scènes uit het leven van (licht) dementerenden. Herkenbare situaties, meegemaakt in de eigen praktijk van de ouderenzorg. Draaglast, gemis, achteruitgang, seksualiteit, onbegrip, euthanasie zijn onder meer thema’s die de revue passeren. De Jochies spelen verschillende types. Maak kennis met de casemanager, de alles regelende echtgenote, de kunstschilder, de neuroloog, vader en zoon en Arie en Willem. De scènes worden afgewisseld met Nederlandstalige liedjes die een relatie hebben met het onderwerp. De voorstelling duurt vijf kwartier. Daarna is er gelegenheid om na te praten met de spelers. Onbegrepen: herkenbaar, confronterend, verhelderend en ontroerend. Voor (licht)dementerenden zelf en hun begeleiders en mantelzorgers, partners, verzorgers in zorgcentra en ziekenhuizen, maar ook voor studenten van welzijns- en zorgopleidingen en Alzheimercafé’s, symposia en bijscholingscursussen..
naar ons fotoarchief
Enkele reacties van het publiek: - “Het was een mooie en indrukwekkende voorstelling voor onze vrijwilligers. Met hen en met de collega’s van Welzijn hebben we nog lang nagesproken.” - “Dit was een geweldige voorstelling. Zo herkenbaar! Wij vinden dat deze voorstelling op zoveel mogelijk plaatsen gespeeld moet worden.” - “Wat een leuke mannen! En wat speelden ze goed! We zaten er helemaal in. Na afloop was het heel fijn om met ze na te praten.” - “Een mooie combinatie: de teksten van de verschillende personages en de mooie tweestemmige zang. Konden we even bijkomen van de inhoud van de scènes.” - “Het was leuk om het omkleden van de personages ook te kunnen zien. Met heel weinig toverden ze telkens weer een ander personage tevoorschijn. Heel erkenbaar allemaal.”
Persreacties: - Wereldregio Schouwen-Duiveland: Onbegrepen is de rode draad in voorstelling over dementie. Onbegrepen is keer op keer wat je hoort als het over Alzheimer gaat. Uit de reacties in de zaal bleek dat dementie ongelofelijk ingrijpt in het leven van mensen. - PZC:. Lachsalvo’s in stuk over Alzheimer. Het publiek is enthousiast bij de première. Rob Vaillant en Gijs van der Sluis duiken in de wereld van dementie. Lawaaierig zijn ze soms. En ook ondeugend. Brutaal waar nodig. Maar eveneens ontroerend. Gijs van der Sluis is de druktemaker. Rob Vaillant brengt rust in de tent. Samen krijgen ze de interactie met de zaal in beweging.
lied:”mag ik dan bij jou?”