Biografie Gijs v.d. Sluis

img4a1a9ed37abee.jpgDe muzikale carrière van Gijs begon aan tafel thuis. Zussen en ouders werden gek van zijn getrommel met messen en vorken. Een drumstel kwam er dus niet in. Wel een tenortuba, die hij op de middelbare school inruilde voor een trombone.

Toen hij met dit instrument op het conservatorium niet werd aangenomen, hing hij de toeter aan de wilgen en ging drummen in een circusgroep!

Ondertussen had hij op de lagere school steeds een 10 voor 'liedje'. Thuis zong hij veel met zijn moeder onder de afwas en met de hele familie in de auto tijdens langere autoritten. Uiteindelijk is hij in zijn HBO-opleiding bejaardenwelzijnswerk in een semi-professionele zanggroep terecht gekomen, "De Wilde Orchidee". Onder eigen live-begeleiding zong hij met twee dames en twee heren toen ook al het Nederlandstalige liedjes uit de oude doos. Na vijf succesvolle jaren viel het gezelschap uiteen.

Tijdens de toelatingscursus van de Kleinkunstacademie en het 1e jaar toneelschool heeft hij het nodige aan stemvorming en zang gedaan. Echter, van een professionele theatercarrière is het nooit gekomen. De kleinkunstacademie adviseerde hem naar de toneelacademie te gaan en daar constateerde men dat Gijs van alles wat kan, maar onvoldoende talent voor het serieuze toneelspel.

In Rob vond Gijs zijn partner waarmee hij alsnog uiting kan geven aan zijn muzikale- en theaterambities. Wat Gijs betreft: Is het plezier in het samen spelen en zingen van zeer groot belang.

Dit plezier stralen we uit in onze optredens, en eigenlijk lukt het altijd weer om de vonk over te laten slaan op het publiek. Dan is het optreden voor ons geslaagd.

Biografie Rob Vaillant

img4a1a9ea5c4466.jpgToen Rob met zijn lagere schoolklas jaarlijks op Koninginnedag aubades moest zingen voor het bordes van het gemeentehuis compleet met burgemeester en wethouders, was het lot snel bepaald.

Lees meer over Rob